評価・口コミ(アルシミスト)

評価

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

総合評価

4.6
(81)
100%のユーザーがオススメしています
お料理
4.7
サービス
4.6
雰囲気
4.4
騒音レベル
静か
コストパフォーマンス
4.2

評価・口コミ

2018年8月24日 tendreamingnightsさんの投稿
8月から4500円の平日ランチができたとのことで、お友達を誘って伺いました。 どのお料理にも繊細な草花があしらわれているところが好きです。 美味しいレストランはたくさんあると思うのですが 料理に「可憐さ」が感じられるところはアルシミスト以外にはないようと思っています。 若い女性には必ず喜ばれると思います。 4500円の平日ランチができたことで グッと伺いやすくなりましたし、今度は娘と二人でお訪ねしたいと思っています。 4500円のランチは相当コストパフォーマンスが高いと思いますが このお値段ではやっぱり素材等の限界があるのでは?
2018年8月6日 nagisaさんの投稿
美味しさだけでなく、お皿の上のアーティスティックな料理の表現も素晴らしいです。良い意味でこじんまりしているお店なので、気取らず最高級のモダンフレンチをいただけます。 メニューの工夫も素敵で、スタッフの方の気配りもすばらしい。 ソフトドリンクのジンジャーエールが辛口のものなので、 ドリンクメニュー紹介の時に伝えてもらえると良かったです。
2018年7月15日 Choprxさんの投稿
Second visit. Some of the dishes excellent, others just very good, wine pairing were slightly disappointing this time (excellent on last visit). Overall excellent for a special occasion.
2018年7月10日 AGANさんの投稿
A small intimate restaurant that fully deserves its Michelin star. The classically trained chef is in the kitchen, and his partner front of the house. We had a tasting menu with a seafood emphasis, a duck main course followed by desserts. Cooking is a happy marriage of Western techniques with Japanese influence and excellent seasonal produce.
2018年6月3日 OpenTable ダイナーさんの投稿
Our third sunday lunch at L'Alchimiste. Relaxed, friendly atmosphere. Excellent, small yet sophisticated courses that leave you satisfied and fit for the rest of the day. The chef keeps on putting a lot of thoughts and diligence into every single dish thus giving you enough food to talk about. We drank a white savagnin from the jura-region which you hardly find elsewhere.
2018年4月28日 OpenTable ダイナーさんの投稿
大人になると、“食べる前に味が想像出来ないお料理”と言うのはなかなか出会えないと思いますが、こちらではまさにそういうお料理に出会えるお店でした。 もちろん実際のお味は、全てが美味しく完成されていました。 出てくるタイミングも良く、よく目を配っていただけていると思いましたが、監視されているような居心地の悪さは全くなく、リラックスして大変楽しめました。総じて雰囲気がとても良かったです。 また、サービスもとても満足でした。 入店時からスタッフの方たちのお心遣いはもちろん、帰りは私たちが見えなくなるまでシェフがお見送りしてくださいました。 ぜひまた伺いたいと思います。
2018年4月28日 canoneさんの投稿
素材を生かしたモダンフレンチで見た目が美しく、香りを大事にされていて美味しかったです。ワインも美味しかったです。ミシュラン1つ星をずっと維持されている理由がわかりました。また伺いたいと思います。
2018年3月18日 YingCさんの投稿
Tasty, creative and well presented courses at a great value in a cozy and enjoyable setting. We went for the 12800 tasting menu and we were in for a treat! Plenty of courses with a variety of ingredients and artful displays. The only thing to pick on is the servers lack of fluency in English to provide an adequate introduction on the courses. But it also left room for imagination.😃 They did try very hard and we got great services nonetheless. Will definitely recommend to others and come back many more times.
2018年2月3日 OpenTable ダイナーさんの投稿
独創的な料理で、何が出てくるか常に期待を持たせてくれる。 ワインペアリングの赤ワインにはボルドーかブルゴーニュ産ワインが欲しかった。
2017年12月27日 xl365さんの投稿
Everything was perfect. My wife and I enjoyed every single dish. I would highly recommend this restaurant to my friends.
2017年12月24日 OpenTable ダイナーさんの投稿
料理は独創的で非常に良かった。ワインも料理にマッチしておいしい。小さなお店で雰囲気はとても良く、サービスは行き届いている。機会があればまた行きたい。
2017年12月20日 OpenTable ダイナーさんの投稿
The dishes were fantastic right from the very beginning to the end: wonderful taste, creative combinations and superb presentation, passionate chef,..Coupled with a very knowledgeable sommelier who could introduce and explain the wines in detail. Would definitely recommend it to all level of foodies and surely will come back again.
2017年12月18日 occitaniaさんの投稿
素晴らしいシェフズテーブル。才気あふれる料理だが不思議と疲れず、安定感がある。今回は特に魚料理の素材使いが圧倒的。ポーションはかなり軽め。サービスはマダムおひとりで多くは望めずだが十分に心地良い。インテリアも軽くてかわいい感じ、豪華さはない。アルシミストの実験部屋で気楽に美味いものをつまみたいという向きに。
2017年11月26日 Vermaさんの投稿
1st class creative french cuisine and lovely warm service. Very reasonable price considering the high quality. Definitely worth visiting again.
2017年11月25日 WernerMuenzさんの投稿
This is a small but ambitious restaurant, where my wife and I had a great saturday lunch. The chef pays attention to the minutest details and seasons to the point. Presentation of the dishes was great. The lady in the service explained every course in English. We left very satisfied and will be back soon.
2017年11月5日 OpenTable ダイナーさんの投稿
料理のひとつひとつに独創性があり、愉しめました。フランス料理に慣れている人でも新しい発見があるでしょう。雰囲気も良く、素敵な時間を過ごすことができました。
2017年9月30日 satomiさんの投稿
いつ行ってもアッと言わせるお皿が並び、シェフのお料理に対する想像力に感動します。そして、一皿一皿に最適のワインがサーブされ、サービスも満点です。シェフとソムリエの心のこもったおもてなしが心地よいレストランです。
2017年9月17日 NYNY10016さんの投稿
いつもお世話になっている方のお誕生日会ランチ。参加者全員徒歩圏内なのでとても便利です。いつも驚かされる食材とソースの組み合わせ、火の入れ方。シェフ本当に凄いです。品川に移った全く予約取れない店と同等のクオリティが有りますがランチだと大分お得です。こじんまりしアットホームな感じが居心地GOOD。
2017年9月15日 taro77さんの投稿
白と紫を基調とした店内はシンプルで清潔感もあり落ち着いて食事ができます。モダンフレンチなので?お皿の数は11皿と多めですが量は比較的控えめな皿が多いので私にはちょうど良い量でした。どのお皿もキレのあるおいしい料理でシェフの料理にたいする真剣な気持ちが伝わってくるようでした。それとパンもびっくりするくらいおいしかったです。コスパも文句なしなのでまた伺いたいと思います。
2017年7月23日 NYNY10016さんの投稿
いつも新鮮な驚きを与えるシェフ天才です。食材の組合わせが「なんだこれ、こんなの初めて。美味しい」といつ行っても凄いの一言。写真はいろいろな意味で撮らない主義なので写真はUPできません。予約が取れない星付きレストランたちに何軒も行っていますがここは特別。我々夫婦の都内で一番お気に入りのフレンチです。
2017年6月25日 Cookivoreさんの投稿
They're certainly short-staffed. I've never seen a restaurant where a single person serving all the customers with food and wines. As well, the ventilation was not good enough to prevent cooking fumes from dispersing all over the place. The food was ok but mediocre at best. Nothing was really original except the beakers.
2017年4月29日 OpenTable ダイナーさんの投稿
An exquisite, underrated Michelin 1 star restaurant gem. L’Alchimiste is a charming restaurant that serves thoughtful French/Japanese fusion. I enjoyed the interesting flavor combinations, and novel textures. Quality ingredients presented in a new, and beautiful way. I left completely satisfied and very full. Service was on point; always present but never intrusive. Great value for what’s provided. Friendly Chef and staff. Overall, an unpretentious ambience that is cozy and warm, food that makes me excited and eager for the next course, and absolutely perfect for a memorable experience!
2017年4月26日 OpenTable ダイナーさんの投稿
Incredible hospitality and amazing food. Worth a detour to eat at this fabulous restaurant! Thanks to Chef Yamamoto, his lovely wife and his team for a wonderful dining experience!
2017年4月10日 Fabulousさんの投稿
Creative, inventive dishes. Delicious flavors. Fabulous service. The wine pairings were perfect. Highly recommend.
2017年3月26日 maruchyouさんの投稿
結婚記念日にランチで利用させていただきました。お食事はもちろんですが、自家製のフォカッチャ、パンもとても美味しく、かなりお代わりをしてしまいました(笑)。 また、ワインがグラスから無くなった際もすぐに気付いで注いでいただけたり、当方食べるのが早いのですが、料理が空いた後も次の料理を早めに給仕いただくなど、色々お気遣いいただいた点は満足度が高いです。
2017年3月22日 Sprinklersさんの投稿
Outrageously delicious. The fantastic combinations of foods and textures kept wowing us throughout the night. The price was great for this level of cuisine.
2017年3月8日 OpenTable ダイナーさんの投稿
Excellent French-japanese cuisine in a friendly and cosy atmosphere. A one star Michelin restaurant by a reasonable price.
2017年2月26日 labelさんの投稿
Food was fantastic, incredibly well presented and every dish tasted excellent. We went with the paired wines which were all great and very well matched. Bill came out at 44,000 JPY for two but was worth it.
2017年2月26日 OpenTable ダイナーさんの投稿
Great fine dining tasting menu with a lot of creative and memorable courses, great value for money. Very intimate setting and friendly staff. Recommend
2017年2月11日 yama1201さんの投稿
席数は多くなく個人まりとしていて、隣の席との距離感がよかったです。オープンキッチンでシェフの作ってる様子が見られるのもポイント。 料理はモダンフレンチで、見た目は鮮やかで女性に好まれそう。ソースが魚、お肉料理とも美味しかったです。。また、ファアグラ料理が斬新で気にいりました。
2017年1月8日 Juanraさんの投稿
It is a superb place. A hidden wonderful resto in Minato.
2017年1月6日 OpenTable ダイナーさんの投稿
Awesome food
2017年1月1日 KengChiaoHさんの投稿
Amazing dining experience. Limited seats make sure everyone can get high quality service. The food was interesting and delicious. We loved the dessert very much.
2016年12月29日 Foodiewonderさんの投稿
Absolutely magical experience in Tokyo with two warm hosts. The food was delicious and innovative. A harmonic blending of Japan and France. Michelin star worthy.
2016年12月28日 shokurojinさんの投稿
パステルカラーの心地良い空間に、各地から集めた最高の食材をふんだんに使って、美しい盛り付けでいただくフランス料理。繊細な味付けは、特に女性にお勧め。希少な自然派ワインとのペアリングでいただくと身体にも優しい。お洒落でアットホームなお店だけれど、味わいは深い。さすが、ミシュラン星付きの小さな名店。
2016年12月17日 Catsさんの投稿
一皿一皿アクセントのある味付けが新鮮でした。コスパ、雰囲気、私的には満点ですが、ここは人によって評価違うかもしれないので四つ星。おすすめできるお店の一件です。
2016年12月11日 NGYGさんの投稿
初めてお伺いしました。お店に一歩入って、そのシンプルな美しさと明るさが、私たちにはとても心地よく感じられました。誕生日のお祝いでしたが、お料理は一品一品が見事に美しくて大変おいしく、二人とも心から満足しました。お酒は飲める方ではありませんが、そのことをお話ししたところ、素晴らしくおいしいワインやお花のジュースを用意してくださいました。このようなお店を見つけることができて本当に幸せです。
2016年12月4日 OpenTable ダイナーさんの投稿
Great food, great place, wonderful mix of french and japaneese cooking, modern cuisine. Lots of great quality ingredients, with different textures and tastes in each plate (vegetables, herbs, flowers, ...), but all matching perfectly. Quite impressive french wines for the 7 glasses "accord mets et vins" (Mauri 1975, Meursault 1991...) The chef and his wife spent respectively 8 and 1 year in France, speak perfectly french and are really nice and friendly! Very nice attention for my husband's birthday with a special happy birthday plate of lavender macarons and flowers!
2016年11月24日 FredChenさんの投稿
We like the open kitchen setup of L'Alchimiste. Chef Yamamoto-san is so creative and dedicated to prepare the food. I and my friend were pleasantly surprised at almost every dish served that night. I strongly recommend this restaurant and will definitely return next time when I visit Tokyo!
2016年11月21日 AndrewPetersさんの投稿
Simply the most creative food I have ever eaten. A truly wonderful experience which great service and wine pairing. Never have I eatne at a place of such quality.
2016年11月15日 Magaliさんの投稿
Saveurs incroyables, repas inoubliable ! A faire !
2016年11月4日 nordicaさんの投稿
A creative menu and friendly service in a very small, family run establishment makes l'Alchimiste a great choice for a value-packed *M in downtown Tokyo. The chef and his wife run an immaculate little restaurant that is sure to please those looking for a low-key, thoughtful Japanese tasting menu and creative wine pairing. Highly recommended.
2016年10月16日 satomiさんの投稿
いつ来ても新鮮な感覚で、一皿一皿がワクワクする演出です。シェフのお料理への執念が感じられます。進化し続けているようです。ワインのセレクションも楽しみです。
2016年8月27日 cktseさんの投稿
It's a surprising find! The menu was full of creativity from the start to finish, and wine pairing was equally interesting, too. Yet overall experience is very personal and unpretentious, unlike some other more over-the-top so called gastronomic restaurants. Will definitely be back!
2016年7月18日 OpenTable ダイナーさんの投稿
一皿、一皿、美しく美味しいお料理を堪能させていただきました。大切な人にも喜んでもらえる幸せな時間をいただきました。また季節が移りましたならばぜひともうかがいたいお店だと思います。ありがとうございました。
2016年7月7日 johanaさんの投稿
A small restaurant, only 16 seats. The Chef have been in France for 6 years. His wife taking care of the guests. Go there! It will really be a good memory from Tokyo if you like fine dining and don't want to spent a big fortune.
2016年6月11日 OpenTable ダイナーさんの投稿
大変親切に接客して頂きました。ペアリングのワインが全体的にライトかもしれません。記念日などにおすすめです。
2016年5月16日 sun03さんの投稿
シェフの感性に驚き、味わいに感動します(^^) ペアリングのワインもおいしい‼ また必ず訪問します。
2016年5月7日 OpenTable ダイナーさんの投稿
以前から気になっていたレストランで、やっとお食事をすることができました。 目でも楽しめる美しいプレゼンテーションの一皿ひとさらで、素材の味を活かした上品で繊細なものばかりでした。特別なお食事をするのに大オススメのお店です。
2016年4月16日 OpenTable ダイナーさんの投稿
This is a wonderful restaurant run by a delightful husband and wife team who are focused on quality, quality, and then quality again. Inspired cooking and a carefully considered and interesting wine flight / degustation keep bringing me back. Honestly, this is foodie heaven and deserves your patronage. Unless I can't get a seat ,,,
空席を検索する